Culorile bărbaților

Dacă îi întreb pe bărbați care este culoarea lor preferată, o să-mi tragă din umeri și maxim îmi vor răspunde un verde sau albastru. Din acest punct de vedere suntem foarte diferiți, pe noi femeile culorile ne inspiră și ne provoacă anumite sentimente.

Roz plămâniu, turcoaz, roșu aprins, verde măsliniu, albastru de metil, vișină putredă, violet de gențiană, albastru azur, galben crom, galben citrin sunt cuvinte și imagini ce nu li se întipăresc în minte și asta recunosc și ei. Bărbații nu disting culorile. Oricum cea mai nostimă poveste din cuplul nostru, în sensul culorilor, a fost atunci când ne căutam culori pentru a vărui cele trei camere. Eu am zis simplu, vreau crem, dar un crem ca și culoarea untului iar în dormitor vreau măsliniu închis cu dungi albe. Al meu s-a prins de cap și a rămas cu imaginația înfundată, nu-și imagina cum va ieși. În momentul în care meșterii s-au apucat de văruit l-au sunat pe el să-i spună că acel măsliniu seamănă mai mult cu iarba verde de pe câmpii. Pentru că tot nu s-a înțeles cu culoarea trebuia să mă duc eu la constatare.

Ultima dată când am dat de această incapacitate de-a lor de a distinge anumite nuanțe a fost atunci când mi-am vopsit părul în portocaliu, ruginiu, iar în ochii bărbaților sunt o simplă roșcată.

You Might Also Like