O să vezi tu…

”O să vezi tu” sunt acele cuvinte pe care le aud mereu de la oamenii care au trecut printr-o situație prin care urmează să trec și eu. Aceste cuvinte mirifice tranformă universul lor care niciodată nu e de bine, într-a mea. Nu prea o să găsesc pe nimeni, sau cel puțin nu prea am găsit până acuma care să-mi spună ”O să vezi tu ce bine va fii….”

Oamenii consideră că experiența lor e cea prin care vom trece și noi. Acea experiență care nu poate lua altă întorsoătură decât cea prin care au trecut și ei. O gândire barată, că altfel nu-mi explic această exprimare care mereu vine cu o exprimare de superioaritate. Uneori poate o nimeresc dar mai mereu o cam dau în bară.

Prima dată când am auzit aceste cuvinte au fost atunci când am anunțat căsătoria nosatră și a sunat cam așa: ”O să vezi tu că după doi ani de căsnicie n-o să mai comunicați atâta, n-o să vă mai sărutați așa cum o faceți acuma.” Probabil așa e la majoritatea însă și o spun cu multă patimă la noi e altfel, deși au trecut deja trei ani, comunicăm și mai mult, iar săruturile au rămas la fel de multe și  înainte de căsnicie. Certurile mai puține și poate uneori mai intensive. Suntem unici? Nu cred, eu zic că suntem acel cuplu care are grijă unul de celălalt, care comunică și nu pierde micile gesturi care sunt atât de importante.

M-a ajuns din urmă acel ”O să vezi tu” de când sunt gravidă. ”O să vezi tu că în ultimele luni o să pui cele mai multe kilograme”. Da, din nou kilograme, e unica problemă majoră a gravidelor, parcă nimic n-ar fi mai important. Nah bine, am trecut în luna a 8 a, iar in luna a 7 a am reușit să iau fix un kilogram din care bebelul 600 gr. Mi se zice că o să văd cât de tare mă umflu sau că mi se va schimba mărimea la pantofi. Deocamdată niciuna nicialta.

Apoi, mi se zice  că n-o să mai dorm mai nimic după ce nasc. Nu contest, dar nu sunt singură în treaba asta.

”O să vezi tu” a devenit un slogan iritant, și-a pierdut valoarea. Nu merită deloc să fie exprimată deoarece reflectă doar frustrările celor care o fac și nu vine ca un sfat prietenesc sau o pregătire sufletească pentru ceea ce ar putea urma.

You Might Also Like