Sexul de weekend, preferatul românilor. De ce e bun sexul de dimineaţă.

Dimineaţa este cel mai bun moment pentru a face amor, susţin specialiştii, deoarece creează o senzaţie de bine, care se păstrează pe parcursul zilei.
Un român face în medie de 12 ori sex pe lună, arată un studiu al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (realizat pe un eşantion de 1.200 de persoane), în vreme ce occidentalii fac amor de opt ori pe lună. Astfel, potrivit unui studiu referitor la obiceiurile sexuale, realizat de site-ul www.prevention.com, mai mult de 40 la sută dintre repondenţi fac sex de cel puţin două ori pe săptămână. Mai mult, 17 la sută dintre subiecţi au răspuns că fac sex o dată pe lună, în timp ce 14 la sută au răspuns că se întâmplă să treacă şi o lună până să întreţină raporturi intime cu partenerul.

Potrivit studiului online, realizat pe un eşantion de peste 2.000 de persoane, aproximativ 60 la sută dintre repondenţi au spus că preferă să întreţină raporturi intime la sfârşitul săptămânii, în timp ce 30 la sută dintre subiecţi au spus că fac sex în timpul săptămânii.

În funcţie de momentul zilei, subiecţii au răspuns în proporţie de 45 la sută că preferă sexul înainte de somn, peste 20 la sută – sexul de dimineaţă şi doar 10 la sută întreţin raporturi intime după-masă. “Este de preferat sexul de dimineaţă, deoarece atunci energia e la cote maxime. În plus, persoanele care fac sex dimineaţa se simt bine pe tot parcursul zilei, deoarece se eliberează în organism hormoni precum oxitocina”, spune dr. Eva Cwynar, medic endocrinolog la Universitatea California din Los Angeles.

O partidă de amor durează între 10 şi 20 de minute

Recenta cercetare arată că 40 la sută dintre subiecţi spun că o partidă de amor durează între 10 şi 20 de minute, 11 la sută au răspuns că un act sexual durează 40 de minute, iar 14 la sută – mai puţin de 10 minute.

Durata ideală a unui act sexual este între 3 şi 13 minute, sunt de părere cercetătorii canadieni şi americani, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.500 de cupluri. În plus, durata medie a unei partide de amor este de 7,3 minute. Specialiştii în domeniu subliniază faptul că un timp-record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător. “Sub două minute este, aproape, imposibil. În acest caz, este vorba, clar, de ejaculare precoce. În plus, mai sunt medici care spun că nici o durată de trei minute a unui act sexual nu este în regulă”, ne lămureşte prof. univ. dr. Voichiţa Mogoş, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR) şi şeful clinicii de Endocrinologie de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iaşi. Fiecare cuplu trebuie să aibă propriul său ritm. “Nu performanţa contează, pentru că astfel oamenii se pot alarma. În plus, se poate dezvolta anxietatea de performanţă, dacă persoana respectivă ştie că în câteva minute actul sexual trebuie să se încheie. Important este ca cei doi parteneri să atingă orgasmul, deşi femeile nu ajung întotdeauna la punctul culminant, pentru că aşa «scrie» în codul lor”, susţine prof. dr. Mogoş.

Potrivit statisticilor Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, vârsta medie la care un român îşi începe viaţa sexuală este cuprinsă între 15 şi 18 ani, iar în cazul femeilor vârsta este cuprinsă între 19 şi 25 de ani, atât în mediul urban, cât şi în cel rural

You Might Also Like